Епидемия от морбили  е обявена в босненските градове Тузла и

...
Епидемия от морбили  е обявена в босненските градове Тузла и
Коментари Харесай

Епидемия от морбили е обявена в части от Босна и Херцеговина

Епидемия от морбили  е оповестена в босненските градове Тузла и Живинице, като по-голямата част от инфектираните са деца под шестгодишна възраст, удостовери Душанка Бечирович, министър на опазването на здравето на кантон Тузла, оповестява вестник " Независне новине ".

В допълнение към морбили, нараства броят на децата, заболели от коклюш. Поради тревожната наклонност е основано особено поделение в Клиниката по детски заболявания на Университетския клиничен център Тузла, където инфектираните деца са изолирани, а тези, инфектирани с морбили, се лекуват в клиники по инфекциозни заболявания. И двете болести могат да се предотвратят с имунизация, която не е на нужното равнище, което е главната причина за разпространяването на епидемията, предизвестяват босненските лекари. 

В кантон Тузла, съгласно данни на здравните управляващи, тази година са регистрирани 48 доказани случая на морбили и 13 случая на коклюш.

" В момента лекуваме 13 деца с коклюш. Това са неимунизирани деца с тежка клинична симптоматика, които са на кислородна терапия. В интерес на децата разкрихме инфекциозно поделение в нашата клиника. Броят им пораства и през уикенда евентуално ще бъде още по-голям ", обявиха от клиниката в Тузла.  От прилежащия град Живинице в клиниката са  приети в болница 25 деца с морбили.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР